Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий закон, схоже, ненароком скасував лікарняні з 30 червня — депутати обіцяють усе виправити

Реклама

Останнім часом в ЗМІ та соцмережах прозвучало, що незабаром станеться скасування окремих страхових виплат Фондом соціального страхування України, зокрема припинення з 30 червня 2021 року застрахованим особам виплат за листками непрацездатності.

Причиною цього стало прийняття Закону України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я", чиї норми запрацюють 30.06.2021 р.

Серед нових норм - внесення змін до ст. 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", якою зараз передбачено оплату тимчасової непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві. Оновлена редакція указаної норми звучить так, наче уже неможлива виплата лікарняних під час звичайного захворювання, якщо не йдеться про реабілітацію.

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів запевняє: новаціями запропоновано не припинення страхових виплат, а навпаки введено ще один вид виплат, зокрема на період реабілітації внаслідок захворювання або травми. Разом з тим, стверджують депутати, з метою усунення техніко-юридичних неузгодженостей у законодавстві Комітет на найближчому засіданні планує розглянути законопроект № 5187 та альтернативний до нього проект № 5187-1, які передбачають внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Своєю чергою Фонд соціального страхування України в особі Черкаського міського відділення повідомляє: "Просимо усіх заспокоїтися, права на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності, сподіваємось, ніхто не порушить... Депутати вже внесли до розгляду законопроєкт, яким пропонується виправити ситуацію. Таким чином, після прийняття змін всі виплати будуть проводитись, як і раніше".

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини