Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП, які одночасно є найманими працівниками, звільняються від сплати за себе єдиного внеску — ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу платників, що платниками ЄСВ є фізособи - підприємці (ФОП), в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності. Це визначено підпунктами 4 та 5 частини 1 ст. 4 Закону про ЄСВ.

Згідно з частиною 6 ст. 4 Закону про ЄСВ особи, зазначені у підпунктах 4 і 5 частини 1 ст. 4 Закону про ЄСВ, які мають основне місце роботи, звільняються від сплати за себе єдиного внеску за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску за умови самостійного визначення за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі менше мінімального страхового внеску, бази нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ, встановленої Законом про ЄСВ. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Докладніше про цьогорічні новації для підприємців читайте в статті "Зміни для ФОПів у 2021 році: ЄСВ, єдиний податок, РРО" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини