Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні лікарняні уведуть поетапно — МОЗ

Реклама

В МОЗ активно працюють над впровадженням електронних листків непрацездатності. Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров'я України.

Наразі міністерство розробило зміни до деяких постанов КМУ щодо роботи Електронного реєстру листків непрацездатності. Вони перебувають на розгляді в КМУ.

На першому етапі електронні лікарняні існуватимуть паралельно з паперовими. На практиці електронний листок непрацездатності передбачає розмежування зон відповідальності медичної сторони та соціальної (щодо питань страхових виплат).

"Насамперед ми хотіли спростити роботу лікарів і пацієнтів, адже листок непрацездатності може формуватися не лише у випадках хвороби. Є ще низка випадків, відповідно до яких особа має право на тимчасову непрацездатність згідно з законодавством України, наприклад, у разі усиновлення дитини. Запуск електронних лікарняних із повною інтеграцією в електронну систему охорони здоров'я - це революційний сервіс, який спростить життя пацієнтам і лікарям", - наголосив заступник міністра охорони здоров'я України.

Планують із 1 травня 2021 року забезпечити формування електронних медичних висновків на основі яких і формуватимуть електронні листки непрацездатності. Проте для цього має бути реалізована відповідна технічна можливість.

Маєте питання щодо бухгалтерського обліку? З ним допоможе комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360: Бухгалтер. Тут зібрані усі щоденні ситуації для бухгалтера, а також є консультації особистого експерта. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Читайте також:

- "Нардепи закликають не допустити обмежень у виплаті лікарняних";

- "МОЗ змінив порядок видачі листків непрацездатності".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини