Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перший квартал 2021 року подають декларацію з податку на прибуток за оновленою формою

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що 01 грудня 2020 року набрали чинності зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств. Тому платникам податку на прибуток підприємств необхідно подавати декларацію за оновленою формою починаючи зі звітного (податкового) періоду - I квартал 2021 року.

Зокрема, основну частину декларації доповнено рядком 9, у якому платник податку, що управляє активами інституту спільного інвестування у вигляді утворення без статусу юридичної особи, зазначає повне найменування і реєстраційний код такого інституту спільного інвестування. Позицію "Особливі відмітки" доповнено новим рядком щодо заповнення його платниками податку щодо діяльності інституту спільного інвестування, утвореного без статусу юридичної особи.

Також поле 10 "Особливі відмітки" декларації доповнено рядками, які заповнюють:

- суб'єкти господарювання - юридичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування;

- фізичні особи - підприємці, у тому числі такі, які обрали спрощену систему оподаткування, або фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність;

- іноземні компанії.

Показники основної частини декларації доповнено рядком 06.1 КІК, в якому відображається податок на прибуток контрольованої іноземної компанії. Показники рядка 17 (податок на прибуток підприємств за звітний (податковий) період) обраховуються з урахуванням суми податку зазначеної у рядку 06.1 КІК.

А ось позицію "Наявність додатків" доповнено клітинкою під літерами КІК, у якій проставляється кількість поданих додатків КІК до декларації.

Крім того, внесені зміни до додатків ЗП, ВП, ПН, РІ, АМ.

Також декларацію доповнено новими додатками КІК, КІК-К, КІК-ТЦ, КІК-ЦП, але оскільки зміни, внесені до ПКУ в частині оподаткування прибутку КІК, набирають чинності з 01 січня 2022 року, визначення об'єкта оподаткування скоригованого прибутку КІК, а також зменшення суми податку до сплати на суму сплаченого іноземним державам корпоративного податку будуть відображатись у декларації починаючи з податкових (звітних) періодів 2022 року (квартал, півріччя, три квартали, рік).

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини