Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці впровадить спецмоніторинг за зарплатними боргами

Реклама

Міністерствам, іншим ЦОВВ, Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, районним державним адміністраціям доручать:

- забезпечити роботу тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із зарплати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат;

- запровадити спеціальний моніторинг погашення заборгованості із зарплати (грошового забезпечення) на підприємствах, установах та організаціях, які їм підпорядковані та знаходяться на відповідній території;

- забезпечити звітування щопонеділка до 13-ї години Держпраці про результати моніторингу.

Відповідні норми містить проект постанови КМУ "Про запровадження спеціального моніторингу погашення підприємствами, установами та організаціями заборгованості із заробітної плати".

У свою чергу Держстат щомісяця до 25 числа місяця наступного за звітним подаватиме Держпраці інформацію про заборгованість із зарплати підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

В апараті Держпраці збільшать чисельність працівників та утворять структурний підрозділ з питань забезпечення моніторингу погашення заборгованості із зарплати.

Нагадаємо, що роботодавці-юрособи подають нову звітність про борги із зарплати, починаючи із січня 2021 року.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини