Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки оновило форму № 4-ПН, яку подають при масовому скороченні працівників

Реклама

Наказом Мінекономіки від 18.03.2021 р. № 563 затвердили нову форму звітності № 4-ПН "Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці" та порядок її подання. Вона замінила попередню аналогічну форму із наказу Мінсоцполітики від 31.05.2013 р. № 317.

Форму № 4-ПН заповнюють підприємства, установи та організації в разі запланованого масового вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, у т.ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням, скороченням чисельності або штату працівників.

Її подають не пізніше ніж за два місяці до вивільнення (не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення в разі звільнення держслужбовців) до центрів зайнятості за місцем провадження господарської діяльності. Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання інформації - перший після нього робочий день.

Форму № 4-ПН подають в електронному (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) чи паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації).

У формі вказують, зокрема, дати наказів про попередження про заплановане вивільнення працівників та запланованого вивільнення працівників.

Спробуйте преміум-пакети LIGA360 для бухгалтерів безкоштовно. До 28 квітня є змога отримати 2-тижневий тестовий доступ до наших цифрових продуктів. Про умови акції до дня народження LIGA360 дізнавайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини