Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік гірських населених пунктів оновили — хто отримає пільги та додаткові виплати

Реклама

Новий адміністративно-територіальний устрій України зумовив прийняття Урядом постанови "Про внесення змін до переліку населених пунктів, яким надається статус гірських". Про це інформують на Урядовому порталі.

До оновленого списку включили 714 гірських населених пунктів, які розташовані на території 86 територіальних громад та входять до складу 16 районів у 4 областях (Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій).

До гірських населених пунктів належать міста, селища міського типу, селища, сільські населені пункти, які розташовані у гірській місцевості, мають недостатньо розвинуту сферу застосування праці та систему соціально-побутового обслуговування, обмежену транспортну доступність. Основний критерій віднесення населених пунктів до категорії гірських - розташування на висоті 400 метрів і вище над рівнем моря.

Мешканці гірських населених пунктів мають низку пільг. Зокрема, для них розмір державних пенсій, стипендій, всіх видів державної матеріальної допомоги збільшують на 20%, а тарифні ставки та посадові оклади працівників підвищують на 25%.

Умови оплати праці осіб, які працюють в гірських районах, затверджені постановою КМУ від 11.08.1995 р. № 648.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини