Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон змінить цього року третину ДБН

Реклама

Мінрегіон інформує, що у 2021 році планує оновити понад 30 державних будівельних норм - майже третину від чинних на сьогодні ДБН.

Цьогоріч Мінрегіоном буде розроблено 4 нових ДБН, на заміну будівельних норм і правил, які було прийнято ще 80-тих роках минулого сторіччя, в тому числі щодо проектування та будівництва аеродромів, промислових будівель та споруд.

Також, щонайменше третину від загального обсягу фінансування Міністерство планує спрямувати на роботи зі стандартизації у будівництві - понад 130 національних стандартів, зокрема:

- до 20 національних стандартів, направлених на забезпечення впровадження ВІМ-технологій, у тому числі, національні стандарти, ідентичні гармонізованим європейським та міжнародним стандартам (прийняття методом перекладу);

- до 60 гармонізованих європейських "підрегламентних" (Регламент ЄС № 305) стандартів щодо будівельної продукції (прийняття методом перекладу);

- до 30 національних стандартів з питань енергоефективності;

- понад 20 інших національних стандартів, в тому числі "підтримуючих" стандартів, що розкривають положення державних будівельних норм (містять відповідні методики розрахунку, на які є посилання в ДБН з метою системного запровадження параметричного методу нормування у будівництві).

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Читайте також матеріал "Будівельна діяльність: документообіг" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух і БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360:Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини