Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Об’єднана звітність додала клопоту роботодавцям та ПФУ — показники оприлюднять із затримкою

Реклама

До 11 травня триває компанія із приймання ДПС квартальної об'єднаної звітності, в якій показують нарахування ПДФО, військового збору та ЄСВ.

Нова форма об'єднаної звітності запроваджена із 01.01.2021 року і наразі подається вперше. До 2021 року роботодавці звітували про нарахований ЄСВ на зарплату працівників щомісячно і звіти з ЄСВ подавалися до 20 числа, наступного за звітним періодом. Тож ПФУ отримував дані про нараховані суми зарплати і ЄСВ щомісячно.

На ці моменти звертає увагу ПФУ, пояснюючи ситуацію із змінами строків оприлюднення інформації стосовно показника середньої зарплати (доходу) в Україні, яку враховують для обчислення пенсії.

Розрахунок показників середньої зарплати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яку враховують для обчислення пенсії, здійснює ПФУ за інформацією ДПС наданою в порядку міжвідомчого обміну. До зазначеної інформації, зокрема, належать дані звітності страхувальників про зарплату (дохід), на яку нараховують ЄСВ, та середньооблікову чисельність штатних працівників.

Тож, починаючи з січня 2021 року показники середньої зарплати буде розраховано після отримання відповідних даних від ДПС.

Після проведення розрахунку показники середньої заробітної плати буде розміщено на інформаційній сторінці вебпорталу ПФУ.

Проте треба враховувати, що ДПС отримуватиме ці дані до 11 травня, поки тривають терміни подання об'єднаної звітності.

Не дивно, що ПФУ пропонує подавати щомісячно об'єднану звітність з ПДФО та ЄСВ.

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи в LIGA360:Бухгалтер. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини