Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП отримує пенсію за вислугу років – чи платить йому ЄСВ

Реклама

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що донедавна частиною четвертою ст. 4 Закону про ЄСВ було встановлено, що фізособи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Тобто довший час фізособи - підприємці, які отримують пенсію за вислугу років, сплачували ЄСВ на загальних підставах.

Але відповідно до змін, внесених Законом № 592 до Закону про ЄСВ, з 01.01.2021 року звільняються від сплати за себе єдиного внеску фізичні особи - підприємці, які отримують пенсію за вислугу років.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини