Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Довідковий" об’єднаний звіт при призначенні пенсії або лікарняних — які терміни подання

Реклама

Податківці констатують, що термінів подання податкового розрахунку з типом форми "Довідковий" у разі виходу працівника на пенсію або для отримання лікарняних чинним законодавством не передбачено.

Аби не допускати порушень прав застрахованих осіб на своєчасне отримання пенсійних та соціальних виплат впроваджено податковий розрахунок з типом "Звітний" як "Довідковий" та додатки до нього, що містять персоніфіковані відомості, з типом "Звітний" як "Довідковий".

В податковому розрахунку з типом "Звітний" як "Довідковий" зазначають інформацію щодо призначення пенсії застрахованим особам або матеріального забезпечення, страхових виплат.

Тому податковий розрахунок та додатки до нього з типом "Звітний" як "Довідковий" подають за необхідності призначити поза межами звітного періоду застрахованим особам пенсію або матеріальне забезпечення, або страхові виплати та він містить виключно інформацію щодо таких осіб.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ.

ПФУ пояснював деталі подання об'єднаної звітності із ПДФО та ЄСВ з типом "Довідковий".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини