Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самоізоляції медиків від COVID-19 - кому оплатять лікарняні у розмірі 100%

Реклама

Працівникам, які перебувають у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під меднаглядом у зв'язку із протидією поширенню COVID-19, лікарняні виплачують у розмірі 50% середньої зарплати незалежно від страхового стажу. Проте медичним працівникам в такому випадку лікарняні виплачують в розмірі 100% середньої зарплати незалежно від страхового стажу. Відповідна норма закріплена у ч. 2 ст. 24 Закону № 1105.

Тож, коли посада працівника належить до посади медичного працівника, тоді лікарняні за період перебування у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під меднаглядом у зв'язку із протидією поширенню COVID-19, виплачують в розмірі 100% середньої зарплати незалежно від страхового стажу.

Такий підсумок викладений у листі Фонду соцстраху 18.05.2021 р. № 1108-03-1. Водночас у Фонді соцстраху зауважують, що у нього не має повноважень щодо визначення професій медичних працівників.

Професії працівників закладів охорони здоров'я визначає випуск 78 "Охорона здоров'я" кваліфікаційних характеристик професій працівників охорони здоров'я, затверджений наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117.

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Також читайте публікацію "Самоізоляція працівника у зв'язку з COVID-19: підстави й оплата лікарняних". Аналітика видання “Інтербух” в системі LIGA360: Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини