Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС зафіксувала махінації із криптовалютою та ухиленням від сплати податків на майже на 52 млн грн

Реклама

ДПС відрапортувала про ріст кількості операцій з криптовалютами (криптоактивами) за результатами моніторингу за 2020 рік та за 5 місяців 2021 року.

Податківці стверджують, що оперативно проводять роботу щодо фіксації та протидії порушенням.

Приміром, працівниками підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Хмельницькій області в ході аналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності одного з ТОВ з іноземними інвестиціями виявили внесення його засновниками значних сум до статутного фонду підприємства, не підтверджених їх фактичними доходами.

Також встановили цілу низку махінацій з криптовалютою і несплату інвестиційного прибутку та військового збору на загальну сумі 51,8 млн грн при відчуженні частки у статутному капіталі на користь ліквідованого на момент укладання відповідної угоди підприємства-нерезидента. Проведені вказаним підприємством операції належать до операцій з легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення про внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.

ДПС виступає за створення законодавчої бази для цивілізованого ринку криптовалют. Служба проводить консультації щодо внесення змін до законодавства спільно з Мінцифри, НБУ, НКЦПФР, Департаментом кіберполіції для легалізації ринку криптовалют (криптоактивів).

З рішенням Liga360:Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Також читайте:

- ДПС наполягає на оподаткуванні доходів від криптовалюти та їх декларуванні;

- податківці не консультують з питань криптовалюти;

- який КВЕД у майнінгу криптовалюти.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини