Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм заповнення акцизної накладної при заправленні транспорту підрядника пальним замовника

5 липня 2021, 17:34
214
0
Реклама

Суб'єкт господарювання, який використовує пальне для власного споживання за договором підряду, не зазначає в акцизній накладній адреса місця зберігання пального, заправленого ним в паливний бак підрядника. Про це повідомила ДПС в черговій ІПК.

Натомість, в АН слід зазначати: код операції "1", умови оподаткування "0" та напрям використання "0".

В іншому випадку при реалізації у паливний бак транспортного засобу суб'єкта господарювання (неплатника акцизного податку) з акцизного складу пального за іншими договорами (відмінними від договору підряду) у акцизній накладній при заповненні наступних полів зазначають такі ознаки:

- "3" - реалізація пального суб'єкту господарювання - неплатнику - для поля "Коди операцій для складання в одному примірнику";

- "0" - оподатковується на загальних підставах - для поля "Умови оподаткування пального";

- "5" - реалізація пального у паливний бак транспортного засобу платника через паливороздавальну або оливороздавальну колонку з акцизного складу, який не є місцем роздрібної торгівлі пальним - для поля "Напрям використання пального".

У такому випадку не заповнюють поле "Адреса місця зберігання пального, яке не є акцизним складом, на якому суб'єкт господарювання - неплатник податку зберігає пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки".

Джерело: ІПК ДПС від 24.05.2021 р. № 1985/ІПК/99-00-09-03-02-06.

Більше про новації в публікаціях сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс):

- "Витратоміри та рівнеміри - лічильники: кількісний контроль за обігом пального";

- "Стаціонарні акцизні склади: за яких умов і як реєструвати".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини