Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На сайті Президента оприлюднили покрокову інструкцію з продажу сільськогосподарських ділянок

Реклама

Офіційна вебсторінка Президента нагадує, що в Україні 1 липня 2021 року відкрився ринок обігу землі cільськогосподарського призначення. "Відсьогодні українські громадяни стають повноправними власниками свого майна, отримавши право вільно продавати та купувати земельні ділянки", - йдеться у повідомленні.

Також в публікації стверджується: "Щоб продати пай, землевласник має здійснити декілька простих кроків:

1) Перевірити кадастровий номер на Публічній кадастровій карті map.land.gov.ua.

2) Визначити, чи є особи з переважним правом купівлі. За законом - це орендар вашої земельної ділянки. Власник землі має насамперед запропонувати придбати ділянку саме орендарю або особі, якій орендар передав своє переважне право на викуп.

3) Зібрати необхідні документи.

4) Зрозуміти, як формується ціна. Експерти не радять поспішати з продажем паю одразу після відкриття ринку, адже з часом ринкові ціни зростуть, відповідно, зросте й середня орендна плата, тож здавати в оренду ділянки буде вигідніше".

Ми, своєю чергою, розповіли про запуск вільного ринку с/г землі в публікації "Сільськогосподарські ділянки можна продавати - як це зробити з 1 липня".

Слідкуйте за реєстраційними змінами нерухомості в системі SMS-Маяк. Захистіть свій бізнес та своє майно від рейдерства та шахраїв!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини