Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки про результати трудових перевірок – агросектор серед лідерів незадекларованої праці

Реклама

Починаючи із 1 липня 2021 року стартували інспекційні відвідування представників Держпраці та ДПС, які покликані боротися із неоформленою зайнятістю.

Держпраці називала критерії відбору роботодавців для перевірок.

ДПС відзвітувала про позитивну динаміку зі збільшення кількості офіційно працевлаштованих працівників.

В Мінекономіки констатують - за перші два тижні розпочато 762 інспекційних відвідування та виявлено 2097 працівника, допущених до роботи без трудових договорів. У 92% перевірених роботодавців виявлені неформальні працівники. Середня кількість незадекларованих працівників становить 4 особи на одного перевіреного роботодавця.

Тому контролюючі органи переконані в ефективності ризикоорієнтованого підходу, що передбачає проведення перевірок тільки у тих компаніях, які мають ознаки найбільших ризиків використовування незадекларованої праці. Зокрема, під час виїзду на місце вирощування сільськогосподарських культур у селі Орлянському Запорізької області інспектори Держпраці виявили 146 неофіційних працівників, які виконували польові роботи, а у Черкаській області на полях Лисянського району -108 осіб, які збирали полуницю. Також у Вінницькій області на одному з агропідприємств виявлено 50 осіб, в тому числі і неповнолітні, які займаються збором малини.

Користуйтеся публікацією "Оформлення трудових відносин: кадрова документація щодо прийняття та звільнення" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини