Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В які терміни боржникам по ЄСВ надсилають вимоги

16 липня 2021, 14:07
328
0
Реклама

В який термін контролюючий орган надсилає (вручає) вимогу про сплату боргу (недоїмки) платнику ЄСВ?

Контролюючі органи надсилають (вручають) платникам вимогу про сплату боргу (недоїмки) в таких випадках (п. 3 розд. VI Інструкції № 449):

1) якщо дані документальних перевірок свідчать про донарахування сум ЄСВ контролюючими органами. У такому разі вимогу про сплату боргу (недоїмки) приймає відповідний податковий орган протягом 15 робочих днів із дня, що настає за днем вручення платнику акта перевірки, а за наявності заперечень платника ЄСВ до акта перевірки приймає з урахуванням висновку про результати розгляду заперечень до акта перевірки;

2) якщо платник має на кінець календарного місяця недоїмку зі сплати ЄСВ;

3) якщо платник має на кінець календарного місяця борги зі сплати фінансових санкцій.

У випадках 2 та/або 3 вимогу про сплату боргу (недоїмки) надсилають (вручають) протягом 20 робочих днів, що настають за календарним місяцем, у якому виникла, зросла або частково зменшилась сума недоїмки зі сплати ЄСВ (заборгованість зі сплати фінансових санкцій).

Протягом 10 календарних днів із дня одержання вимоги про сплату боргу (недоїмки) платник зобов'язаний сплатити зазначені у вимозі суми недоїмки, штрафів і пені (п. 5 розд. VI Інструкції № 449).

Докладніше про "Вимогу про сплату недоїмки з ЄСВ" можна дізнатися з модуля Ситуації.

У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою. Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.08 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини