Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доплата до мінімального ЄСВ по декретних – ДПС пояснила необхідність

Реклама

Якщо у попередніх звітних періодах на суму допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами нараховано єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування виходячи із фактичного розміру сум такої допомоги, який становить менше мінімальної заробітної плати, необхідно здійснити донарахування до розміру мінімальної заробітної плати та відобразити в додатку 1 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам" до Податкового розрахунку за попередній місяць звітного періоду, на який припадає останній місяць такого листка непрацездатності, за кодом типу нарахувань 13, за умови, що інші доходи не нараховувались.

При цьому відповідальність до такого роботодавця не застосовується.

Нагадаємо, за несвоєчасну сплату єдиного внеску застосовується адміністративна відповідальність відповідно до ст. 165-1 КпАП - від 510 до 680 грн за порушення порядку нарахування чи звітування та від 680 до 2040 грн за порушення строків сплати ЄСВ.

Докладніше карантинні особливості відповідальності було розглянуто в матеріалі "Карантин продовжено, а разом із ним і деякі послаблення" в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини