Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли дохід від продажу легкового автомобіля не оподатковується – ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що дохід платника податку від продажу (обміну) об'єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% (п. 173.1 ПКУ). Винятком є дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, - такий дохід не підлягає оподаткуванню.

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року другого об'єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу підлягає оподаткуванню за ставкою 18%.

Оскільки ЦКУ не встановлює такого суб'єкта права приватної власності як фізична особа - підприємець, то дохід, отриманий ФОП від продажу власного рухомого майна, підлягає оподаткуванню за нормами, визначеними ст. 173 ПКУ, кажуть податківці.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини