Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов’язковий письмовий договір при надання послуг нерезиденту через Інтернет

Реклама

Зовнішньоекономічний договір (контракт) укладає суб'єкт ЗЕД або його представник у простій письмовій або в електронній формі, якщо інше не передбачено міжнародним договором України чи законом (ч. 2 ст. 6 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" від 16.04.1991 р. № 959-ХІІ).

При експорті послуг (крім транспортних) зовнішньоекономічний договір (контракт) можна укладати шляхом прийняття публічної пропозиції про угоду (оферти) або шляхом обміну електронними повідомленнями, або в інший спосіб, зокрема шляхом виставлення рахунка (інвойсу), у тому числі в електронному вигляді, за надані послуги.

Якщо звернутись до ч. 3 ст. 31 Закону України "Про міжнародне приватне право" від 23.06.2005 р. № 2709-IV, то зовнішньоекономічний договір, якщо хоча б однією стороною є громадянин України або юридична особа України, укладають у формі, передбаченій законом, незалежно від місця його укладення, якщо інше не встановлено міжнародним договором України.

Тож, законодавством України не встановлює обов'язок укладати зовнішньоекономічний договір в письмовій формі при наданні суб?єктом господарювання - резидентом послуг нерезидентам через мережу Інтернет.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Більше новин у сфері ЗЕД - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини