Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які види діяльності заборонені для ФОПів на загальній системі оподаткування — ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області розповіло, що відповідно до ст. 42 ГКУ підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Згідно із ст. 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Перелік видів діяльності, які не має право здійснювати фізособа - підприємець на загальній системі оподаткування визначений у ст. 4 Закону "Про підприємництво".

Додамо, що ст. 4 Закону "Про підприємництво" містить наступні обмеження у здійсненні підприємницької діяльності.

По-перше, діяльність, пов'язана з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, здійснюється відповідно до Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори".

По-друге, діяльність, пов'язана з охороною окремих особливо важливих об'єктів права державної власності, перелік яких визначається у встановленому КМУ порядку, а також діяльність, пов'язана з проведенням криміналістичних, судово-медичних, судово-психіатричних експертиз, може здійснюватися тільки державними підприємствами та організаціями, а проведення ломбардних операцій - також і повними товариствами.

По-третє, діяльність, пов'язана з виробництвом бензинів моторних сумішевих або з додаванням (змішуванням) біоетанолу та/або біокомпонентів на його основі до вуглеводневої основи (бензинів, фракцій, компонентів тощо), здійснюється підприємствами, перелік яких визначається КМУ.

По-четверте, діяльність, пов'язана з виробництвом біоетанолу, здійснюється суб'єктами господарювання за наявності відповідної ліцензії.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини