Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ОСББ обліковують цільове фінансування – Мінфін

Реклама

Мінфін у листі від 25.06.2021 р. № 41010-07-10/20104 виклав роз'яснення для ОСББ щодо визначення цільового фінансування.

Зокрема, дохід, отриманий у вигляді цільового фінансування, визнають відповідно до пунктів 16 - 19 НП(С)БО 15. Зокрема, отримане цільове фінансування (у тому числі кошти, вивільнені від оподаткування у зв'язку з наданням пільг з податку на прибуток підприємств) визнають доходом протягом тих періодів, в яких були зазнані витрати, пов'язані з виконанням умов цільового фінансування.

Для обліку та узагальнення інформації про наявність та рух коштів фінансування заходів цільового призначення, які можуть надходити як субсидії, асигнування з бюджету та позабюджетних фондів, цільові внески фізичних та юридичних осіб тощо, призначено рахунок 48 "Цільове фінансування і цільові надходження". За кредитом рахунку 48 "Цільове фінансування і цільові надходження" відображаються кошти цільового призначення для фінансування певних заходів, за дебетом - використані суми за певними напрямками, визнання їх доходом, а також повернення невикористаних сум.

Маєте питання щодо бухобліку? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини