Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки звітує про трудові перевірки: найбільше неоформлених працівників у ФОПів

Реклама

1 липня 2021 року стартували інспекційні відвідування представників Держпраці та ДПС, які націлені на боротьбу із неоформленою зайнятістю. При цьому в Держпраці вказали на критерії відбору роботодавців для перевірок.

Як повідомили в Мінекономіки, за перший місяць трудових перевірок виявили більше 5 тис. неоформлених працівників. Усього розпочали 1676 інспекційних відвідувань та виявили 5026 працівників, допущених до роботи без трудових договорів. Також в ході перевірок укладені трудові договори із 2421 працівниками.

Водночас результати перевірок показують, що 57 % від загальної кількості незадекларованих працівників виконували роботу на користь ФОПів.

До всіх роботодавців, які допустили до роботи працівників без оформлення трудових договорів, застосували заходи притягнення до відповідальності. Зокрема, 734 попередження винесено щодо платників єдиного податку першої-третьої групи та накладено понад 5 млн грн штрафних санкцій до інших роботодавців.

Враховуйте, що Нацполіція забезпечує безперешкодність трудових перевірок.

Користуйтеся публікацією "Скільки трудових штрафів має сплатити ФОП-роботодавець" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини