Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які строки давності для подання юрособою декларації платника єдиного податку третьої групи

Реклама

Інформаційно-довідковий департамент ДПС інформує, що у ПКУ не передбачено строків давності з метою подання звітної Декларації, якщо вона не була подана до органу ДПС. Поряд з цим уточнюючу декларацію юридична особа має право подати протягом 1095 днів, що настають:

- за останнім днем граничного строку подання Декларації, що уточнюється - у разі своєчасного її подання у строки визначені ПКУ;

- за днем фактичного подання декларації, що уточнюється - у разі її подання після граничного строку подання.

Відповідно до абзацу першого п. 49.2 ПКУ платник зобов'язаний за кожний звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в тому числі й платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності. Форма податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичної особи) затверджена Наказом № 578.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал (крім податкового періоду для звітності з ПДВ, визначеного п. 202.1 ПКУ).

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини