Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи місцевого самоврядування більше не будуть штрафувати за порушення трудового законодавства

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 28 липня 2021 р. № 780 вніс змін до деяких своїх постанов, в результаті чого позбавив повноважень щодо нагляду за дотриманням трудового законодавства посадовців місцевого самоврядування. Йдеться про керівників виконавчих органів міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та їх заступників.

Надалі указані виконкоми не будуть штрафувати за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, а Держпраця не наглядатиме за дотриманням цими органами законодавства про держнагляд.

Зокрема, зміни були внесені до:

- Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення;

- Положення про Державну службу України з питань праці;

- Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядку здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM. Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини