Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив правила проведення конкурсів на зайняття посад держслужби

Реклама

Кабінет Міністрів України своєю постановою від 28.07.2021 р. № 798, яка набрала чинності 6 серпня, вніс зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Найголовніша новація - тепер у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби проводиться тестування на зайняття не лише посад категорії “А” та посад фахівців з питань реформ категорій “Б” і “В”. Пройти тестування у Центрі потрібно буде й кандидатам на посади категорій “Б” і “В” у міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади (крім посад у їх територіальних органах, які утворені як структурні підрозділи апарату, що не мають статусу юридичних осіб).

Інші органи можуть проводити конкурс або його окремі етапи у Центрі оцінювання.

Також конкурс на держслужбу привели у відповідність до Закону про мову. З форми резюме кандидата на держслужбу вилучили пункт "Підтвердження рівня вільного володіння державною мовою". Натомість встановили, що особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, має подавати також Державний сертифікат про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови. До речі, днями Кабмін змінив умови іспиту на рівень володіння державною мовою для виконання службових обов'язків, а Мін'юст розповів як підготуватися до іспиту з рівня володіння державною мовою.

Як рекрутеру перевірити інформацію про кандидата на роботу? LIGA360:HR-Менеджер звіряє дані з 19 реєстрів про всіх громадян України. Санкції, перебування в розшуку, корупційні діяння, судові справи - система вкаже, якщо особа згадується в цих реєстрах. Отримайте безкоштовний тест-драйв за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини