Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна оскаржити результати іспиту на рівень володіння державною мовою

Реклама

Нацкомстандарт державної мови своїм Рішенням від 27.05.2021 р. № 24 (набрало чинності 23.07.2021 р.) затвердила Порядок оскарження результатів іспиту на рівень володіння державною мовою та розгляду скарг. Предметом оскарження визначили порушення процедури проведення іспиту, що може вплинути на об'єктивність результатів, або результат іспиту.

Скаргу викладають у довільній формі з визначенням суті порушеного питання та надсилають до Комісії протягом трьох календарних днів із дня, коли претендент отримав офіційні результати іспиту через електронний кабінет. Розгляд скарги, а також прийняття рішення Комісії, відбувається протягом 7 календарних днів із дати надходження скарги до Комісії.

За результатами розгляду скарг щодо порушення процедури проведення іспиту, що може вплинути на об'єктивність результату іспиту, Комісія приймає одне з таких рішень:

1) відмовити в задоволенні скарги у зв'язку з непідтвердженням факту порушення процедури проведення іспиту;

2) відмовити в задоволенні скарги у зв'язку з тим, що виявлене порушення процедури проведення іспиту не впливає на об'єктивність результату іспиту;

3) задовольнити скаргу претендента у разі виявлення порушень процедури проведення іспиту, що вплинули на об'єктивність результату іспиту, і допустити до повторного складання іспиту.

За результатами технічної та предметної перевірок щодо результату іспиту Комісія приймає одне з таких рішень:

- відмовити в задоволенні скарги (результат, визначений раніше, залишається незмінним);

- задовольнити скаргу (попередньо встановлений результат буде переглянуто). У разі задоволення скарги щодо результату іспиту Комісія приймає рішення про збільшення або зменшення кількості балів, отриманих претендентом під час складання іспиту.

Про результати розгляду скарги Комісія зобов'язана повідомити особу, що звернулася зі скаргою, протягом 14 календарних днів із дати надходження скарги. Рішення про встановлення результатів іспиту та рішення Комісії за результатами розгляду відповідних скарг можуть бути оскаржені до суду.

Читайте також "Кабмін змінив умови іспиту на рівень володіння державною мовою для виконання службових обов'язків" та "Як підготуватися до іспиту з рівня володіння державною мовою - поради Мін'юсту".

Як рекрутеру перевірити інформацію про кандидата на роботу? LIGA360: HR-Менеджер звіряє дані з 19 реєстрів про всіх громадян України. Санкції, перебування в розшуку, корупційні діяння, судові справи - система вкаже, якщо особа згадується в цих реєстрах. Купуйте LIGA360:HR-менеджер та економте свій час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини