Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці отримали розпорядження про перенесення робочих днів у 2022 році

Реклама

Розпорядженням Уряду від 26.08.2021 року схвалено перенесення робочих днів у 2022 році - повідомляє Урядовий портал.

На основі цього розпорядження керівники підприємств, установ та організацій, у яких встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, можуть перенести робочі дні з:

- понеділка 7 березня на суботу 12 березня;

- понеділка 27 червня на суботу 2 липня.

Спеціальний режим роботи банків і їхніх установ у ці дні визначить НБУ

Таким чином будуть створені сприятливі умови для відзначення свят та відпочинку протягом чотирьох днів підряд у 2022 році. Рішення Уряду не призведе до встановлення робочих днів протягом шести днів поспіль, до порушення балансу робочого часу впродовж року, зменшення фонду заробітної плати тощо.

Нещодавно Мінекономіки оприлюднило розрахунок норми тривалості робочого часу на 2022 рік.

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Зверніть увагу, що роботодавець самостійно вирішує, переносити робочі дні на дні, запропоновані Урядом, чи на інші дні, а може взагалі не робити перенесення (лист Мінсоцполітики від 15.05.2012 р. № 155/13/133-12).

Виходячи із положень ч. 5 ст. 67 КЗпП, роботодавець повинен видати наказ (розпорядження) про перенесення робочих днів за погодженням із профспілкою - не пізніше ніж за 2 місяці до такого перенесення.

В нагоді стане публікація "Перенесення робочих днів і відпустка: коли виходити на роботу" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини