Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як скласти ПН, якщо перевізник компенсував вартість пошкодженого товару

31 серпня 2021, 17:00
1140
0
Реклама

У разі відшкодування перевізником вартості пошкодженого при перевезенні товару, у податковій накладній, що складається отримувачем товару за такою операцією, у графі 2 вказується найменування товару, вартість якого відшкодовується, яке зазначене у відповідних первинних (бухгалтерських) документах. Про це повідомила ДПС в черговій ІПК.

В свою чергу, перевізник, отримавши зареєстровану в ЄРПН податкову накладну, складену за операцією з відшкодування таким перевізником вартості пошкодженого при перевезенні товару, відносить суми ПДВ, зазначені у такій податковій накладній, до податкового кредиту відповідного звітного періоду.

При цьому оскільки такий пошкоджений при перевезенні товар, вартість якого відшкодовується, не може бути використаний платником податку - перевізником у його господарській діяльності, то перевізник за такими товарами зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання відповідно до пункту 198.5 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПС від 15.06.2021 р. № 2419/ІПК/99-00-21-03-02-06

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини