Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відшкодування ПДВ: як заощадити на розмитненні BMW X5 - 5.000$? Митнимо авто з США на юридичні особи! На правах реклами

8 вересня 2021, 09:15
5044
0
Реклама

Якщо у вас є бізнес і ви бажаєте купити автомобіль в Америці, є сенс оформити його безпосередньо на фірму або підприємство. В Україні для юридичних осіб доступна можливість покупки автотранспорту на особливо лояльних умовах. При дотриманні всіх правил можна повернути до 70% митних платежів (за рахунок отриманого податкового кредиту із ПДВ) та заощадити на податку на прибуток за рахунок нарахування амортизації. Загальна вигода може досягати 5,000-15,000$.

Послуга авто з США для комерційних організацій - поки ще рідкість. Компанія Auction Auto - одні з небагатьох, хто займається купівлею автотранспорту на юридичні особи, і єдині, хто робить це професійно та без ризику негативних наслідків для підприємств. Оформляють таким чином будь-який уживаний транспорт - від легкових авто до вантажівок та сільськогосподарської техніки. Про те, скільки можна реально заощадити, оформляючи автотранспорт на фірму, а також реальні приклади з популярними марками та моделями, читайте в нашій статті.

Відшкодування ПДВ - повернення до 70% митних платежів

Відшкодування ПДВ - один з головних легальних способів повернути частину коштів, витрачених на покупку автомобіля в США. ПДВ, як відомо, є податком на додану вартість. Частина вартості товару, яку вилучають до держбюджету на стадіях реалізації, виробництва товару або послуги. Так ось, згідно з законом, юридична особа може повернути до 70% суми, витраченої на розмитнення пригнанного з США автомобіля. Представник компанії Auction Auto стверджує, що послуга купівлі авто на фірму в 2021 року стала дуже популярною та набула широкого поширення.

Як відбувається відшкодування ПДВ?

Після прибуття автомобіля надається рахунок на експедиторські та брокерські послуги (Обробка вантажу в порту прибуття), а також платіжні реквізити митниці та сума для оплати митних платежів. Факт оформлення підтверджується реєстрацією вантажної митної декларації, в якій розписані суми платежів - митного збору, акцизу та ПДВ. При цьому ПДВ становить до 70% суми розмитнення для автомобілів. Для іншої техніки - вантажівок, сільгосптехніки, будівельної спецтехніки, - ПДВ може становити до 100% митних платежів. Сума ПДВ береться до обліку за відповідний податковий період та зменшує суму податку, що перераховується вашою компанією в бюджет.

У підсумку, розмитнення обійдеться в 2,5-3 рази дешевше. Всі платежі проводяться за безготівковим розрахунком. У компанії АукціонАвто надають можливість отримати документи для підтвердження податкового кредиту з ПДВ, а також надають повний супровід з допомогою юристів та бухгалтерів.

Зменшення податку на прибуток

Вигода для юридичних осіб забезпечується не тільки на етапі власне покупки авто в США, але й на етапі експлуатації. Якщо автомобіль оформляється на фірму, всі витрати на бензин, масло, сервіс, стоянку і т.і. можна віднести на витрати організації. Таким чином, знижується оподатковувана база. Компанія отримує вигоду з податку на прибуток. При цьому варто зауважити, що 20% у вартості зазначених витрат - ПДВ!

Віднесення на витрати підприємства всіх витрат по авто, амортизації та вартості ПММ - відмінний спосіб економії. Скористатися ним може кожна юридична особа. Імпортер Auction Auto надасть повну організаційну та юридичну підтримку.

Скільки фактично можна заощадити?

Купуючи б/у авто в США, юридична особа може заощадити значну суму. Як правило, від 2,000 до 10,000 доларів. Все залежить від вартості автомобіля, року випуску та характеристик. Кілька прикладів.

Якщо німецький кросовер BMW X5 xdrive35i 2017 року випуску для приватних осіб обійдеться в 37,000$, включаючи розмитнення, то для юридичної особи ціна складе всього 32,080$. Вигода забезпечує за рахунок відшкодування ПДВ, що входить в митні платежі.

Надійний пікап GMC Sierra C1500 2018 роки для приватного покупця буде коштувати 22,700$ з розмитненням, а для юридичної особи - 17,760$.

Або ж розкішний кросовер Lincoln Navigator Reserve 2020 року. Вартість розмитненого б/у авто для приватних осіб становить 55,415$. Для фірм та підприємств - 47,070$. Економія - майже 8000 $. Феноменальна вигода, особливо якщо врахувати, що нічого особливого робити не потрібно. Просто, спочатку оформляти покупку авто в США на юридичну особу.

При цьому основні плюси авто з США нікуди не зникають - фірма отримує автомобіль з чистою історією, гарною комплектацією, практично в ідеальному стані та невеликим пробігом. Все це в комплексі дозволяє купити машину мало не в три рази дешевше в порівняння з цінами на аналоги в Україні.

Компанія Auction Auto приймає заявки на авто з пробігом з Америки від юридичних осіб. Вони працюють в цьому напрямку з 2005 року та мають великий досвід роботи з бізнесом. Фахівці супроводжують угоду на всіх етапах - від узгодження платежів в банках до надання всіх необхідних облікових документів. Крім того, через АукціонАвто юридичні особи можуть оформити автотранспорт в лізинг або кредит.

Компанія AuctionAuto, м.Київ, пр. Героїв Сталінграда, 10А/К5, 2 поверх, (мікрорайон ОБОЛОНЬ), info@auctionauto.com.ua +38 (050) 928-68-99.

Текст подається в авторській редакції рекламодавця без змін. Відповідальність за достовірність та точність викладених у тексті даних несе рекламодавець. Викладена у тексті інформація є відображенням позиції виключно автора. Редакція порталу "Бухгалтер.ua" залишає за собою право на оприлюднення власної позиції з даного питання та/або надання можливості для оприлюднення альтернативних позицій третіми особами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини