Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати податкову накладну, якщо змінився директор, а попередній не встиг її зареєструвати

6 вересня 2021, 14:20
1933
0
Реклама

У податковому відомстві зауважили, що перевірки, у тому числі чинності кваліфікованого електронного підпису, порядку його накладення та наявності права підписання посадовою особою платника податків такої податкової накладної проводяться в автоматизованому режимі на підставі даних ЄДРПОУ та іншої наявної у ДПС інформації.

Судячи з такої відповіді контролери натякають - якщо вчасно зроблено оновлення у держресєтратора щодо нового директора, то він зможе зареєструвати ПН, виписані його попередником.

Нагадаємо, раніше консультанти податкового відомства розглянули питання щодо того, чи має право покупець на віднесення сум ПДВ до складу податкового кредиту на підставі податкової накладної, якщо кваліфікований електронний підпис, що накладається на таку податкову накладну при її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, власне ім'я та прізвище особи, яка її склала, належать різним особам.

Тоді вони зауважили - враховуючи те, що законодавством не передбачено накладення на податкову накладну будь-яких інших підписів, окрім підписів платника або уповноваженої ним особи, то реквізит «Посадова (уповноважена) особа/фізична особа (законний представник) - Власне ім'я та ПРІЗВИЩЕ)» повинен заповнюватись відповідно до власного ім'я та прізвища особи, яка здійснює накладення на податкову накладну свого електронного підпису - констатують контролери.

При цьому невідповідність електронного підпису, що накладається на податкову накладну при її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, власного ім'я та прізвища особи, яка склала податкову накладну, не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.

Докладніше про особливості складання податкових накладних читайте в матеріалі «Нова податкова накладна з 01.03.2021: що змінилося» сучасного медіа для бухгалтерів «Інтербух».

Оцініть переваги професійного рішення LIGA360 для бухгалтерів. Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства. Вирішуйте будь-які робочі завдання з модулем “Ситуації для бухгалтера” та консультаціями експертів. Тестовий доступ до Liga360:Бухгалтер можна замовити тут.

Джерело: ІПК ДПС від 16.06.2021 р. № 2452/ІПК/99-00-12-02-05-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини