Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Податкового і Митного кодексів внесуть пільги для імпорту товарів наукового обладнання і спеціалізованого транспорту

Реклама

Парламентом прийнято за основу проекти Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності» (№ 5498) та Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності» (№ 5499).

Законопроект № 5498 передбачає зменшення податкового навантаження на науково-дослідні установи при придбанні ними обладнання, призначеного для здійснення ними наукових досліджень. Пропонується внести зміни до ст. 197 ПКУ стосовно звільнення від оподаткування операцій із ввезення на митну територію України наукових приладів, обладнання, спеціалізованих транспортних засобів (в тому числі науково-дослідних суден), запасних частин і витратних матеріалів до них, реактивів, зразків, наукової літератури в паперовому та електронному вигляді, що ввозяться в Україну державними науковими установами та закладами вищої освіти для забезпечення власної наукової та науково-технічної діяльності (крім підакцизних товарів).

Своєю чергою законопроект № 5499 передбачає внесення змін до ст. 287 МКУ стосовно звільнення від ввізного мита указаних товарів, що ввозяться в Україну державними науковими установами та закладами вищої освіти для забезпечення власної наукової та науково-технічної діяльності (крім підакцизних товарів).

Стежити за змінами в законодавстві ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини