Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна самостійно змінити рішення про коригування фінрезультату

10 вересня 2021, 12:05
1544
0
Реклама

Платник податків, доходи якого не перевищували 40 млн грн, але при цьому такий платник застосовував коригування фінансового результату до оподаткування на різниці, визначені відповідно до положень розд. III ПКУ, має право прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату на другий, третій рік в безперервній сукупності років, в кожному з яких розмір доходу не перевищує 40 млн гривень - нагадують податківці.

Тож платник має право один раз в будь-якому році безперервної сукупності років, в кожному з яких розмір доходу не перевищує 40 млн грн, прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування.

Якщо у звітному році платник з доходом до сорока мільйонів гривень прийняв рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років) він має зафіксувати таке рішення в декларації, проставивши відповідну позначку у полі "Наявність рішення", а у полі "Прийнято рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці" вказати номер та дату розпорядчого документа підприємства, на підставі якого прийнято таке рішення.

Якщо у наступних звітних періодах такий платник використовує право на незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування, то у Деклараціях також проставляється відповідна позначка із зазначенням інформації щодо номера та дати розпорядчого документа підприємства, на підставі якого прийнято таке рішення, в декларації за перший рік в такій безперервній сукупності років.

Якщо за підсумками 2020 року платник не використав своє право на незастосування податкових різниць, то у 2021 році такий платник визначає об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств у загальному порядку шляхом коригування фінрезультату.

Водночас, у разі дотримання 40 мільйонної межі доходів за підсумками 2021 року платник може задекларувати в річній декларації за 2021 рік рішення про незастосування коригувань фінансового результату та відповідно не здійснювати коригування за звітний (податковий) 2021 рік.

Докладніше про "Різниці, на які коригується фінансовий результат, для визначення податку на прибуток" можна дізнатися з ресурсу Довідники.

Маєте питання щодо бухгалтерського обліку? З ним допоможе комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360: Бухгалтер. Тут зібрані усі щоденні ситуації для бухгалтера, а також є консультації особистого експерта. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Джерело: ІПК ДПС від 14.07.2021 р. № 2750/ІПК/99-00-21-02-02-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини