Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив розмитнення автомобілів через Дію

Реклама

Як ми вже розповідали, на засіданні КМУ 15 вересня було розглянуто питання про експеримент з розмитнення автівок через «Дію». Тим самим уряд дав старт реалізації експериментального проекту митного оформлення транспортних засобів за допомогою застосунку й порталу Дія.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що для десятків тисяч українців ввезення авто часто складало незручності. «Тому ми ухвалили постанову, яка дасть можливість через смартфон подати необхідні документи, оплатити митний збір і завершити митне оформлення транспортного засобу в автоматичному режимі. Все максимально зручно, просто і без жодної корупції», - підкреслив очільник уряду.

Денис Шмигаль додав, що оплатити митні збори також можна буде онлайн через застосунок та портал Дія. Експериментальний проект запрацює після ухвалення відповідних змін до законодавства Верховною Радою України.

Своєю чергою, Мінцифри уточнює: для впровадження проекту була вибрана одна з найпоширеніших категорій транспортних засобів, які найчастіше ввозяться на митну територію України, - 8703. Це легкові автомобілі, мотоцикли, скутери тощо.

Відповідно до постанови КМУ можна буде:

  • здійснити митне оформлення шляхом подання попередньої митної декларації, загальної декларації прибуття в усній формі;

  • подати документи в електронній формі в Дії;

  • сплатити митні платежі в Дії протягом 10 днів;

  • завершити митне оформлення автоматично.

Експериментальний проект внесе зміни в ПКУ та МКУ, що дозволить розмитнювати через Дію й інші види транспорту.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини