Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На підприємствах та в установах створять дитячі кімнати для малят працівників і відвідувачів

Реклама

Міністерство соціальної політики України підготувало проект наказу «Про затвердження Положення про діяльність дитячих кімнат в установах та організаціях».

Проектом передбачено, що дитяча кімната в установі/організації створюється для забезпечення можливості тимчасового перебування дітей працівників та відвідувачів без супроводу батьків/законних представників або за їх присутності в разі потреби із організацією дозвілля. Основною метою діяльності дитячої кімнати є створення умов для поєднання працівниками та відвідувачами установ/організацій своїх професійних і сімейних обов'язків.

Тимчасове перебування дітей в дитячій кімнаті буде безоплатним, для забезпечення дозвілля дітей в дитячій кімнаті повинні залучати фахівців, які мають педагогічну/психологічну освіту, володіють навичками та досвідом роботи і спілкування з дітьми, в тому числі з дітьми з інвалідністю (із порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, інтелектуальними порушеннями).

Проектом акта визначено умови прийняття, перебування та повернення дітей із дитячих кімнат, а також вимоги, зокрема, для облаштування дитячих кімнат.

Тривалість перебування дітей в дитячій кімнаті у робочий час установи/організації узгоджується з керівником юрособи, але не може перевищувати 3 годин. Для безпечного перебування дітей в дитячій кімнаті проводиться відеоспостереження.

Фахівці дитячої кімнати не надають освітніх послуг, не виконують виховних функцій та не проводять харчування дітей. Фахівців дитячої кімнати призначає на посади керівник установи/організації відповідно до законодавства шляхом укладання цивільно-правового договору.

Матеріально-технічне забезпечення дитячої кімнати здійснюється за рахунок установи/організації та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Де бухгалтеру швидко знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини