Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада відмовилася виплачувати трудовим мігрантам гранти на відкриття бізнесу

Реклама

Верховна Рада ухвалила рішення відправити на доопрацювання проект Закону щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів (№ 4669 від 28.01.2021 р.). Ним пропонували надавати гранти до 150 тисяч гривень заробітчанам на початок своєї справи в Україні.

Серед депутатських претензій до урядового законопроекту - орієнтованість на людей старшого віку, без преференцій для молоді. Відсутність стимуляції повернення трудових мігрантів молодого віку та інші зауваження стали причиною мінімальної підтримки законопроекту, тож депутати проголосували, щоб його відправили на доопрацювання.

Проект передбачав, що граничний розмір допомоги для економічної реінтеграції для трудових мігрантів не буде перевищувати 150 тис. грн. У пояснювальній записці стверджувалося: «Запровадження відповідної допомоги стане одним із ефективних стимулів для повернення з-за кордону трудових мігрантів та інвестування коштів, отриманих ними від оплачуваної діяльності в державі перебування, в започаткування/розвиток власної підприємницької діяльності в Україні з урахуванням набутого ними досвіду та навичок».

Передбачалося, що таку допомогу зможуть отримати в установленому порядку 720 осіб з 360 тисяч заробітчан, які через пандемію повернулися в Україну.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до системи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини