Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ уточнив перелік категорій працівників, що підлягають обов’язковій вакцинації від ковіду — оновлено проект наказу

Реклама

Ми вже повідомляли про проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням». І ось на сайті міністерства з'явився оновлений текст такого проекту. Помітних змін у ньому дві.

По-перше, перелік професій, що підлягають обов'язковій антиковідній вакцинації поповнився. До нього додалися працівники закладів вищої та післядипломної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ. Для усіх освітян та науковців зробили ремарку - «незалежно від типу та форми власності» закладу чи установи.

По-друге, щодо всього Переліку тепер є примітка: «В разі відсутності абсолютних медичних протипоказань до проведення профілактичних щеплень». Вочевидь, це реверанс в сторону ст.12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», згідно з якою профілактичні щеплення проводяться після медичного огляду особи в разі відсутності у неї відповідних медичних протипоказань.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте безкоштовний тест LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини