Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін підготував зміни до нацстандартів з бухобліку в держсекторі

Реклама

На сайті Мінфіну розміщений для громадського обговорення проект наказу "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі".

Документ передбачає привести НП(С)БОДС 123 "Запаси", 135 "Витрати" у відповідність до МСБОДС 12 "Запаси", 5 "Витрати на позики", НП(С)БОДС 136 "Біологічні активи" - МСБОДС 27 "Сільське господарство".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень по вашій темі - скористайтеся LIGA360. Спробуйте зараз.

Також додатковими новація стануть норми, за якими:

1. НП(С)БОДС 123 "Запаси" не будуть застосовувати до оцінки запасів, утримуваних після збирання врожаю, до корисних копалин та мінеральної сировини за умови, що їх оцінюють за чистою вартістю реалізації відповідно до інших НП(С)БОДС.

2. У примітках до фінзвітності вказуватимуть інформацію про вартість запасів, визнану витратами протягом періоду.

3. З'явиться визначення поняттю "кваліфікаційний актив" - актив, підготовка якого для використання за призначенням або для продажу обов'язково потребує суттєвого періоду часу.

4. Передбачать, що сума постійних загальновиробничих витрат, розподілених на кожну одиницю продукції (робіт, послуг), не зростає внаслідок низького рівня виробництва або простоїв. У періоди надзвичайно високого рівня виробництва сума постійних загальновиробничих витрат, розподілених на кожну одиницю продукції (робіт, послуг), зменшується.

5. Встановлять, що біологічні активи при їх первісному визнанні будуть оцінюватись за справедливою вартістю за вирахуванням витрат на продаж, крім випадків, коли справедливу вартість достовірно визначити неможливо.

Аналітика від ЛІГА:ЗАКОН, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини