Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незабаром стане можливою купівля-продаж автомобіля онлайн – МВС

Реклама

Головний сервісний центр МВС повідомляє, що реєстрація та перереєстрація автомобіля завжди залишаються найпопулярнішими послугами сервісних центрів МВС. Невдовзі автовласники зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Дане нововведення передбачене постановою КМУ від 22 вересня № 1007 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Власне, змін у цій частині зазнав Порядок № 1388.

Послуга буде доступна в Електронному кабінеті водія та на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг (Дія). Авторизувавшись, продавець і покупець заповнюють договір в електронному вигляді. Після цього документ автоматично надсилається до сервісного центру МВС для проведення усіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Після позитивного опрацювання адміністратором продавець та покупець накладають кваліфіковані електронні підписи і договір уважається укладеним.

Нововведення буде реалізоване сервісними центрами МВС протягом півроку після набрання чинності Постанови № 1007, а вона набрала чинності 28.09.2021 р. Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за номером: (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці ГСЦ МВС.

Раніше Кабмін дозволив розмитнення автомобілів через Дію.

Від себе додамо, що норма Постанови № 1007 про онлайн-укладення купівлі-продажу автомобілів набере чинності 28.03.2022 р. І стосується вона тих транспортних засобів, які зареєстровані за фізичними особами та дохід від продажу яких відповідно до абзацу першого п. 173.2 ПКУ не підлягає оподаткуванню.

До речі, сервіс «Інтерактивна бухгалтерія» розглянув питання використання авто на підприємстві у низці актуальних публікацій (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс «Інтербух»):

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини