Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподаткують дохід єдинника, отриманий до анулювання його реєстрації платником ПДВ

6 жовтня 2021, 15:50
579
0
Реклама

Відповідно до п. 5.3 розд. V Положення № 1130 для анулювання реєстрації платник ПДВ подає до контролюючого органу за місцем перебування на обліку заяву за формою № 3-ПДВ.

В абзаці п'ятому п. 5.4 розд. V Положення № 1130 зазначено, що якщо на підставі заяви суб'єкта господарювання, який зареєстрований платником ПДВ, контролюючим органом прийнято рішення про те, що особа з певного звітного періоду переходить на спрощену систему оподаткування із застосуванням ставки єдиного податку, що не передбачає сплату ПДВ, то після внесення відповідного запису до реєстру платників єдиного податку проводиться виключення такого суб'єкта з Реєстру платників ПДВ останнім днем звітного періоду, що передує переходу платника податків на обрані ним умови сплати єдиного податку при застосуванні спрощеної системи оподаткування.

Контролюючий орган виключає з Реєстру без подачі таким суб'єктом заяви про анулювання реєстрації у разі, якщо у заяві про застосування спрощеної системи оподаткування таким суб'єктом зроблено відповідну позначку.

Відповідно до п. 294.1 ПКУ податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал (крім податкового періоду для податкової звітності з ПДВ, визначеного п. 202.1 ПКУ).

Таким чином, зміна ставки з 3% на 5% у такого платника єдиного податку на третій групі відбудеться з нового податкового (звітного) періоду, тобто доходи платника єдиного податку на третій групі до кінця податкового (звітного) періоду будуть оподатковуватись за ставкою 3 відсотки.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини