Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відтерміновано на 9 місяців термін подання інформації про кінцевих бенефіціарів та структуру власності

Реклама

Як ми і передбачали, ВРУ ухвалила рішення відтермінувати подання юрособами інформації про кінцевого бенефіціарного власника (далі - КБВ) та структуру власності на 9 місяців.

08.10.2021 року ВРУ прийнято Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

Цей Закон змінить п. 4 Розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону № 361-IX, де терміни подання інформації про КБВ та структуру власності складатимуть вже один рік, а не 3 місяці від дня набрання чинності Положення про форму та зміст структури власності, яке затверджене наказом Мінфіну від 19.03.2021 р. № 163 (діє із 11.07.2021 року).

Напередодні сповіщалось, що Мін'юст не буде складати протоколи про адмінправопорушення через несвоєчасно подану інформацію.

Тепер прийнятий Закон повинен підписати Президент України та його треба встигнути опублікувати в офіційній пресі, аби із 11.10.2021 року не було підстав штрафувати керівників юросіб за несвоєчасне подання інформації про КБВ та структуру власності.

Перевіряйте інформацію про юридичних та фізичних осіб у рішенні LIGA360:Підприємець. Дані ЄДР, публічні кошти, перевірки держорганів, банкрутство, судові рішення, ризики у співпраці. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини