Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму № 20-ОПП подають до ДПС у разі продажу об’єкта оподаткування

Реклама

Податківці нагадали про обов'язок повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Оскільки такий обов'язок не містить винятків або обмежень, то його виконує платник податків незалежно від строку, протягом якого платник володів або користувався відповідним об'єктом.

Повідомлення за ф. № 20-ОПП подають упродовж 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об'єкта оподаткування або об'єкта, пов'язаного з оподаткуванням (п. 8.4 Порядку № 1588).

У випадку, якщо платник податків придбав об'єкт оподаткування, він подає повідомлення за ф. № 20-ОПП упродовж 10 днів після його придбання. У графі 2 "Код ознаки надання інформації" ф. № 20-ОПП вказують значення "1 - первинне надання інформації про об'єкти оподаткування", а у графі 9 "Стан об'єкта оподаткування" - відповідний стан, наприклад: "2 - експлуатується" або "3 - тимчасово не експлуатується".

У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об'єкта оподаткування, платник податків надає до органу ДПС за основним місцем обліку повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування.

При відчуженні об'єкта у графу 2 "Код ознаки надання інформації" ф. № 20-ОПП вносять значення "3 - зміна відомостей про об'єкт оподаткування", а у графі 9 "Стан об'єкта оподаткування" - стан "6 - об'єкт відчужений/повернутий власнику".

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи в LIGA360. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Читайте також:

- "ДПС виклала алгоритм самостійних коригувань у формі № 20-ОПП";

- "У ДПС вважають відсутність ф. 20-ОПП одним з головних доказів ризиковості підприємства";

- "ДПС вимагає подавати повідомлення 20-ОПП при зміні назви району (громади)".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини