Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому і коли необхідне доопрацювання реєстраторів розрахункових операцій – ДПС

Реклама

ДПСУ в ІПК № 3908/ІПК/99-00-07-05-01-06 від 20.10.2021 р. розповіла стосовно доопрацювання реєстраторів розрахункових операцій. Відповідно до вимог Наказу № 306 та Наказу № 329 було внесено зміни до Положення про форму і зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів. Зазначені зміни стосуються реквізитів фіскальних касових чеків на товари (послуги), що створюються та друкуються РРО та програмними РРО.

Отже, до 01.08.2021 року РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких перебували у Державному реєстрі РРО до набуття чинності Наказу № 306, проте не перебували на обліку у органах ДПС, обов'язково мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками), для можливості виконання вимог щодо форми і змісту розрахункових документів/електронних розрахункових документів, які формують РРО.

РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках: найменування суб'єкта господарювання; заокруглення суми до сплати; зазначення валюти операції; найменування платіжної системи.

У зв'язку з прийняттям Наказу № 329, до 01 жовтня 2021 року РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Таким чином, податківці пояснили: якщо підприємство застосовує РРО, що перебували на обліку у органах ДПС, до дня набрання чинності Наказом № 306 (01.08.2020 р.), то такі РРО можливо застосовувати та вони не потребують обов'язкового доопрацювання до появи у законах, що регулюють порядок проведення розрахунків та/або обіг алкогольних напоїв, або ПКУ вимоги щодо відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, також такі РРО не потребують доопрацювання і на виконання вимог Наказу № 329.

Разом з тим, застосування недоопрацьованих РРО після внесення змін до законів, що регулюють порядок проведення розрахунків та/або обіг алкогольних напоїв або ПКУ, які передбачатимуть обов'язок відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, призведе до формування такими РРО невідповідних документів і не прийняття їх як розрахункових.

Водночас, якщо виробник (постачальник) РРО має технічну можливість доопрацювати вищезазначені РРО, підприємство має право їх доопрацювати з урахуванням вимог Наказів № 306 та № 329.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань «БУХГАЛТЕР&ЗАКОН» та «Інтербух», а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини