Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде пільга з плати за землю для фермерського господарства у разі оренди ділянок його учасників

22 жовтня 2021, 16:55
1075
0
Реклама

ДПС нагадала в консультації, що порядок володіння, користування і розпорядження майном фермерського господарства здійснюється відповідно до його Статуту, якщо інше не передбачено угодою між членами фермерського господарства та законом.

Таким чином, якщо Статутом фермерського господарства визначено, що право власності на земельні ділянки, що належать його членам, не є власністю фермерського господарства, а складений капітал утворився виключно за рахунок грошових коштів від кожного члена, платниками земельного податку за земельні ділянки, що належать членам фермерського господарства на праві приватної власності, є безпосередньо громадяни - власники таких земельних ділянок.

У такому випадку положення п. 281.3 ПКУ, відповідно до якого передбачено звільнення від сплати земельного податку власників земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачів на таких членів господарства не поширюються.

Джерело: ІПК ДПС від 21.07.2021 р. № 2851/ІПК/99-00-04-01-03-06.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини