Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди звернутися працівнику чи роботодавцю в разі проблем з оформленням електронних лікарняних

Реклама

Як відомо, з 1 жовтня 2021 року країна повністю перейшла на електронні лікарняні. Оформлення всіх лікарняних тепер відбувається виключно з внесенням даних в електронну систему охорони здоров'я. Разом із цим, у зв'язку із новизною цієї електронної системи почали виникати проблеми і питання щодо процедури проходження, отримання, оформлення електронних лікарняних. З усіх цих питань необхідно звертатись до Пенсійного фонду, який формує та веде реєстр та є володільцем інформації, що міститься в ньому, за місцем реєстрації страхувальника (підприємства, установи, організації) або на гарячу лінію Пенсійного фонду України за телефоном 0 800 503 753. Це радить Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення Федерації профспілок України.

Важливо розуміти, що успішність формування саме електронного лікарняного залежить від наявності, актуальності та достовірності даних в Реєстрі застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд України. Їх має подати роботодавець. При цьому, зазначають у ФПУ, роботодавцю доступна лише загальна інформація в реєстрі електронних лікарняних про непрацездатність працівника. Тому працівнику важливо завжди повідомляти лікаря і роботодавця про зміни персональних даних!

Переглянути свій медичний висновок можна на Єдиному порталі державних послуг Дія (для цього у спеціальному розділі потрібно ввести номер запису сформованого медичного висновку з SMS).

Отримати консультацію щодо оплати е-лікарняних можна за номером гарячої лінії Фонду соціального страхування України: 0 800 501 892, або в управлінні виконавчої дирекції Фонду, де зареєстровано роботодавця.

Також нагадаємо про наш дайджест «Е-лікарняні від А до Я - що пояснили про них органи влади, Фонд соцстраху та Пенсійний фонд».

Маєте питання щодо розрахунку відпускних, лікарняних та винагород? Відповіді знайдете в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання «БУХГАЛТЕР&ЗАКОН» та «Інтербух». Більше про переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини