Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 2022 року в Україні розпочне діяти заборона на продаж пластикових пакетів

Реклама

Уже на початку 2022 року в Україні розпочне діяти заборона на продаж пластикових пакетів. Координаційний центр з надання правової допомоги звертає увагу на основні положення Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», який вводиться в дію 1 січня 2022 року.

Перш за все, Закон забороняє використання надтонких пластикових пакетів, тонких пластикових пакетів та оксорозкладних пластикових пакетів, крім біорозкладних пакетів та надтонких пакетів, котрі використовуються як первинна упаковка та відповідають наступним нормативам: надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м'яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду.

Відповідно до ст. 3 цього Закону заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Ця заборона не розповсюджується на біорозкладні пакети та надтонкі пакети, котрі використовуються як первинна упаковка.

В той же час біорозкладні пакети мають відповідати міжнародним європейським стандартам, містити маркування.

За недотримання норм законодавства на порушників чекають:

- за використання надтонких пластикових пакетів, тонких пластикових пакетів та оксорозкладних пластикових пакетів - штраф у розмірі від 17000 до 34000 грн;

- за безоплатне розповсюдження пластикових пакетів - штраф у розмірі від 1700 до 3400 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення - штраф у розмірі від 3400 до 8500 грн.

Хочете читати всі бухгалтерські видання та новини на єдиній платформі? Спробуйте систему LIGA360:Бухгалтер. Тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених видань та слідкувати за актуальними темами бухобліку. Замовляйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини