Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП на загальній системі можуть випискою з банку підтверджувати витрати на РКО

Реклама

В ДПС відмічають, що витрати на оплату за розрахунково-касове обслуговування належать до тих, які безпосередньо пов'язані з отриманням доходів ФОП від госпдіяльності на загальній системі оподаткування (п. 177.4 ПКУ).

Для ФОП - загальносистемника до документів, які підтверджують витрати, відносять, зокрема, платіжне доручення, ПКО, квитанція, фіскальний чек, акт закупки (виконаних робіт, наданих послуг) та інші первинні документи, що засвідчують факт оплати товарів (робіт, послуг). Про це зазначено у 5 п. 1 розділу ІІ Порядку № 261.

Виписки з особових рахунків клієнтів підтверджує виконані за день операцій і призначені для видачі або відсилання клієнту (п. 62 Положення № 75).

Тож ФОП на загальній системі оподаткування може використовувати виписку з особового рахунку клієнта банку як документ, який підтверджує суму витрат на оплату банківських послуг з розрахунково-касового обслуговування, за умови зазначення в ній інформації про надання банком таких послуг, сум операцій та заповнення обов'язкових реквізитів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 104.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Також читайте:

- "ФОП-загальносистемники можуть не сплачувати мінімальний ЄСВ у разі неотримання доходу";

- "ФОП на загальні системі штрафують за неведення обліку доходів і витрат";

- "Який порядок обліку доходів при використанні платіжних терміналів для ФОП на загальній системі".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини