Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де вказувати реквізити електронних квитанції у разі скористання правом на податкову знижку

Реклама

Податківці пояснюють, що до податкової знижки включають фактичні витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, які ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача)), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів робіт, послуг) і строк оплати за такі товари, роботи, послуги (пп. 166.2.1 ПКУ).

При цьому копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надають разом з річною податковою декларацією про майновий стан і доходи (далі - Декларація), а оригінали цих документів не надсилають органу ДПС, але їх зберігає платник податку протягом строку давності.

В пп. 166.2.2 ПКУ є вимоги, якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, то в Декларації вказують лише його реквізити.

Реквізити електронного розрахункового документа, яким підтверджені витрати платника ПДФО, у разі використання ним права на податкову знижку, вказують у графі "Зміст доповнення" розділу "Доповнення до податкової декларації (заповнюється і подається відповідно до п. 46.4 ст. 46 розд. II ПКУ)" Декларації.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.06.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua). Діє до 01.01.2022 року.

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини