Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив модель роботи центрів зайнятості – що чекає на безробітних та роботодавців

Реклама

Уряд запроваджує нову модель надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості. Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 28 жовтня - інформує Мінекономіки.

Запровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості передбачає застосування принципово нових технологій та методів, спрямованих на прискорення працевлаштування осіб, які шукають роботу, а також забезпечення ефективної та дієвої співпраці з роботодавцями, що допоможе кардинально змінити ситуацію на ринку праці.

Зокрема, нова модель передбачає:

- надання послуг клієнтам центру зайнятості вже під час першого візиту;

- забезпечення обміну даними з органами влади з метою мінімізації переліку документів, які мають подавати клієнти;

- впровадження інститутів кар'єрного радника та спеціалізованого кар'єрного радника з питань інклюзивного працевлаштування, що дозволить підвищити адресність послуг зі сприяння зайнятості, розширити спектр взаємодії з безробітним населенням з урахуванням їх індивідуальних характеристик;

- впровадження інституту консультанта роботодавця та надання ним пакету персональних послуг, що дозволить забезпечити здійснення індивідуального підбору кандидатів на вакансії, подані роботодавцем;

- цифровізацію послуг, що надаються центрами зайнятості - впровадження електронних сервісів (подання звітності, вакансій, резюме тощо в електронній формі), забезпечення роботи Електронного кабінету роботодавця та Електронного кабінету безробітного в режимі реального часу з відповідним наданням послуг через такі кабінети.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини