Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП на єдиному податку не можуть реалізовувати товари за подарунковими сертифікатами

Реклама

Податківці відповіли платнику єдиного податку 2-ї групи з приводу можливості продавати товари з використанням подарункових сертифікатів.

Нагадують, що платники єдиного податку 1-3 груп здійснюють розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), що передбачає п. 291.6 ПКУ.

Дата отримання доходу платника єдиного податку - дата надходження коштів у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів, робіт, послуг (п. 292.6 ПКУ).

Натомість розрахунок за товари подарунковим сертифікатом ФОП - платниками єдиного податку розцінюють як механізм розрахунку не у грошовій формі. Отже, це не дає права ФОП застосовувати спрощену систему оподаткування.

Джерело: ІПК ДПС від 06.09.2021 р. № 3320/ІПК/99-00-04-03-03-06.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Також переглядайте:

- чи може ФОП-єдинник на другій групі обслуговувати свята та банкети для юросіб і ФОПів-загальносистемників;

- якими документами ФОП може підтвердити свої витрати з оплати товарів або послуг;

- як звітувати підприємцям, звільненим на початку року від сплати ЄСВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини